80-jarige Man Beroofd in Zaandam

4 maanden geleden gepubliceerd

Een 80-jarige man is hardhandig beroofd van zijn eigendommen op de Leverkruidweg in Zaandam. De straatroof vond plaats op woensdagavond 20 maart rond 19.30 uur. De dader is daarna gevlucht en is nog niet opgepakt.

Incident Details

De bejaarde man werd aangesproken en beroofd ter hoogte van de flat De Dukdalf, in het bijzijn van zijn echtgenote. Ondanks de hardhandige beroving, heeft de man geen verwondingen opgelopen. Beiden hebben slachtofferhulp ontvangen.

Na de roof is de dader gevlucht in de richting van de Veldbloemenweg en is vervolgens uit het zicht verdwenen.

Signalement van de Verdachte

De politie heeft een signalement van de verdachte vrijgegeven. Het gaat om een man met een licht getinte huidskleur, tussen de 20 en 30 jaar oud en ongeveer 1,75 meter groot. De verdachte droeg een beige jas met capuchon en een zwarte broek.

De politie doet verder onderzoek en is op zoek naar getuigen. Ook wordt er uitgekeken naar eventuele beelden van dashcams of deurbelcamera’s gemaakt rond het tijdstip van de straatroof.

Oproep tot Informatie

De politie vraagt personen die meer informatie hebben over dit incident om contact op te nemen. Ook anoniem tippen is mogelijk. Eventuele beelden die in de buurt zijn gemaakt rond 19.30 uur kunnen geüpload worden, onder vermelding van zaaknummer 2024059914.