Poging tot Straatroof in Wormerveer Verijdeld door Onbekende Man

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Op vrijdag 22 maart 2024 rond 14.00 uur heeft een poging tot straatroof plaatsgevonden in Wormerveer. Een minderjarige jongen die op de Hogeweg fietste, werd door drie jongens gestopt en gevraagd om zijn persoonlijke bezittingen af te geven. Een tot nog toe onbekende man die toevallig voorbijliep, sprak de daders aan en verzocht hen om het slachtoffer met rust te laten. Dankzij zijn interventie is de beroving mislukt.

Signalement van de Verdachten

De drie verdachten zijn jongens in de leeftijd van 14 tot 16 jaar met een licht getinte huidskleur. Ze waren volledig in het zwart gekleed. Een van de verdachten droeg een gouden oorbel. Twee van de verdachten zaten op een Fatbike, terwijl de derde op een OV-fiets zat.

Oproep tot Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van het voorval. Als je op vrijdagmiddag 22 maart omstreeks 14.00 uur iets hebt gezien dat kan bijdragen aan het onderzoek, wordt je verzocht contact op te nemen met de politie. De politie wil ook graag in contact komen met de behulpzame man die het slachtoffer heeft bijgestaan.

Daarnaast is de politie geïnteresseerd in eventuele camerabeelden die kunnen bijdragen aan het onderzoek. Deze kunnen worden geüpload via het tipformulier, met vermelding van het zaaknummer: 2024061335.

Er zijn verschillende manieren om informatie te delen met de politie. Zo kun je de opsporingstiplijn bellen via 0800-6070, het tipformulier invullen of anoniem informatie delen via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.