Amsterdammer laat zich niet beroven in Zaandam

Normal zijkant politieauto met logo
Afbeelding: Politie

Een 23-jarige Amsterdammer is vrijdagavond het slachtoffer geworden van een straatroof. Dit gebeurde rond 19.00 uur op de Oost-Dorsch.

Het slachtoffer had via Marktplaats een afspraak gemaakt met een man die een laptop van hem wilde kopen. Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats, zag de Amsterdammer een scooter met twee jongens aan komen rijden. De scooter werd geparkeerd, de jongens stapten af en liepen naar het slachtoffer. Een van de jongens ging daarna met de Amsterdammer in gesprek over de laptop. Het slachtoffer overhandigde de laptop aan deze jongeman en wilde hem uitleg geven over het gebruik. Vanuit het niets begon de andere jongen te rennen en al vrij snel volgde de jongen die de laptop vast had.

In de achtervolging

Het slachtoffer liet het hier niet bij zitten en rende achter degene aan die zijn laptop had. Ineens pakte de dief een hamer uit zijn jas en bedreigde het slachtoffer hiermee. Daarop rende hij weer weg en kwam tijdens zijn vlucht ten val. Het slachtoffer dook toen bovenop op hem en hield hem tegen de grond. De tweede jongeman kwam toen hard met de scooter aanrijden, sprong eraf en gaf de Amsterdammer een schop. Toch wist het slachtoffer de hamer te pakken waarvan zijn twee belagers schrokken. De Amsterdammer stond inmiddels naast de scooter waardoor het tweetal besloot rennend op de vlucht te slaan. Het duo rende uiteindelijk zonder buit richting de rotonde en sloeg daar een straat in. Het slachtoffer liep lichte verwondingen en schade op.

Signalementen

Het slachtoffer schat de twee tussen de 16 en 20 jaar oud, rond de 1,80 meter lang en beide hebben een slank postuur. Een van hen heeft een licht getinte huidskleur, zwart krullend haar en droeg een grijze broek, een zwarte windjack tot op de heupen met capuchon en een vierkant schoudertasje. De ander heeft een iets donkere huidskleur, kort, opgeschoren haar en droeg een grijze broek en een wit of grijs shirt.

Getuigen gezocht

De politie heeft deze zaak in onderzoek en heeft de scooter en hamer in beslag genomen. Heeft u iets gezien? Of heeft u andere informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.
20201915013

Adverteren op ZaansDagblad.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op ZaansDagblad.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Zaanstad
12:14

17° C

Bewolkt

1.34 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief