Duo op heterdaad betrapt voor het plegen van diefstal van bouwterrein in Assendelft

Normal 1920px dutch police car vw transporter
Afbeelding: Wikimedia

De politie heeft zaterdag een 48-jarige man uit Uitgeest en een 50-jarige man uit Castricum aangehouden voor het plegen van een diefstal van een bouwterrein aan de Kreekrijklaan.

Rond 15.00 uur werd kwam de melding binnen dat  twee mannen op het terrein stenen aan het inladen waren en men dit verdacht vond. Toen de gealarmeerde agenten aankwamen bij de bouwplaats, kwam hen net een auto met hierin twee mannen tegemoet. De auto werd tegengehouden en direct zagen de agenten dat de twee inzittenden voldeden aan de doorgegeven signalementen. Ook zagen agenten dat de aanhangwagen volgeladen was met stenen. Het duo verklaarde dat zij een afspraak hadden met een van de werknemers van het bouwterrein en dat zij voor een paar honderd euro de stenen mochten meenemen.

Na contact te hebben gelegd met de projectleider en enkele werknemers, bleek niemand iets van deze afspraak te weten en werd het tweetal aangehouden. Ook zag de politie later dat de ketting van het hek welke toegang gaf tot het terrein, was verbroken. 

De mannen werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en werden hierna heengezonden

 

Adverteren op ZaansDagblad.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op ZaansDagblad.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Zaanstad
20:49

17° C

Bewolkt

1.34 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief