Explosie in Bloemstraat, Zaandam: Politie zoekt getuigen en camerabeelden

2 maanden geleden gepubliceerd

Op maandag 19 februari vond er een explosie plaats bij een portiekflat aan de Bloemstraat in Zaandam. Vermoedelijk werd de explosie veroorzaakt door zwaar vuurwerk. De politie voert een onderzoek uit en is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Omschrijving

De explosie vond plaats rond 11.00 uur. De brievenbussen van de portiekflat hebben schade opgelopen door de explosie. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

Signalement

De politie is op zoek naar een man met een lichte huidskleur, ongeveer 20 jaar oud, die tijdens het incident een capuchon en een zwart masker voor zijn mond droeg. Hij had donkerkleurige kleding aan met rode strepen.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien van de explosie tussen 10.45 uur en 11.15 uur, of die iets verdachts hebben opgemerkt voor of na de ontploffing aan de Bloemstraat. Ook als u camerabeelden heeft waarop de persoon volgens het signalement te zien is, wordt u verzocht dit te melden.

Mensen die informatie hebben over deze zaak kunnen contact opnemen met de politie. Indien u liever anoniem wilt blijven, kunt u dit melden via Meld Misdaad Anoniem. Bij een verdachte situatie wordt altijd aangeraden om 112 te bellen.

Informatie over (de achtergronden van) vergelijkbare incidenten kan ook worden gemeld. Als u aarzelt om informatie te verstrekken, kunt u dit ook altijd anoniem of vertrouwelijk doen. Beelden en foto’s kunnen worden verzonden via de website van de politie.