Explosie door zwaar vuurwerk bij woning in Zaandam

4 maanden geleden gepubliceerd

Maandagavond om 21.00 uur vond er een explosie plaats bij een woning aan de Stationsstraat in Zaandam. De oorzaak lijkt zwaar vuurwerk te zijn, dat bij de voordeur van de woning is afgestoken. Niemand raakte gewond bij de ontploffing, maar de politie doet grondig onderzoek naar de zaak en is dringend op zoek naar getuigen.

Beschrijving van de verdachte

Verschillende getuigen zijn inmiddels gehoord en er zijn beelden van de verdachte veiliggesteld. Volgens deze beschrijvingen en beelden gaat het om een jongen met een tenger postuur en een licht getinte huidskleur. Hij droeg op de avond van het incident een donkere jas met steekzakken en een capuchon, een zwarte broek en lichte sportschoenen. Na het afsteken van het vuurwerk vluchtte hij in de richting van de Zeemanstraat.

Oproep aan getuigen

De politie is erbij gebaat als er nog meer beelden beschikbaar zouden komen. Heeft u iets gezien, heeft u beelden van bijvoorbeeld een deurbelcamera of een dashcam, of heeft u andere informatie over de explosie? Dan wordt u verzocht dit te melden. Wilt u liever anoniem blijven? Dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem. Dit is een onafhankelijk meldpunt waar u anoniem informatie kunt geven over criminaliteit. Elke stukje informatie, hoe klein ook, kan het verschil maken.