Inbrekers op heterdaad aangehouden in Koog aan de Zaan

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Koog aan de Zaan - De politie heeft woensdagochtend een 20-jarige man uit Koog aan de Zaan en een 27-jarige man zonder vast woonadres op heterdaad aangehouden voor inbraak in een tankshop aan het Zuideinde.

Rond 04.20 uur hoorde een buurtbewoner gestommel en een hoop geluid bij de winkel van het tankstation en schakelde de politie in. De gealarmeerde politie zag vrij snel vanaf de Zuideinde een auto met hoge snelheid in de richting van de Paltrokstraat rijden en zette de achtervolging in. De bestuurder van de auto nam de rotonde te kort, de auto kwam tot stilstand en de twee inzittenden gingen er te voet vandoor. Bij een flat aan de H.G. Scholtenstraat werd het duo achterhaald en aangehouden. Een van de verdachten had gezicht bedekkende kleding in zijn zak en in de auto werden sigaretten gevonden die vermoedelijk gestolen zijn uit de tankshop. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. 

Adverteren op ZaansDagblad.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op ZaansDagblad.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Zaanstad
22:58

17° C

Bewolkt

1.34 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief