Loopbus initiatief voor veiliger schoolverkeer in Zaandam

4 maanden geleden gepubliceerd

De Vervoerregio Amsterdam en Verkeer & Meer nodigen u uit om deel te nemen aan het project ‘Mads en de Loopbus’ op CBS Het Baken in Zaandam, op donderdag 21 maart. Gerard Slegers, wethouder Verkeer van de gemeente Zaanstad en bestuurslid van de Vervoerregio Amsterdam, zal zich ook bij de kinderen voegen.

Het concept ‘Mads en de Loopbus’

‘Mads en de Loopbus’ is een verkeersveiligheidsconcept van de Vervoerregio Amsterdam. Het idee is eenvoudig. Ouders die hun kinderen normaal met de auto naar school brengen, worden gevraagd hun kinderen af te zetten op een parkeerplaats op loopafstand van de school. Hier verzamelen de kinderen om dan onder volwassen begeleiding samen naar school te lopen. Ouders zijn ook welkom om mee te lopen.

Het initiatief is bedoeld om de veiligheid op de weg naar school te vergroten. Het evenement op CBS Het Baken begint om 08:00 uur. Van daaruit lopen de kinderen, ouders en begeleiders samen naar de ‘Loopbushalte’, waar alle kinderen zich verzamelen om naar school te lopen. Wethouder Slegers zal die dag de ‘Loopbus-bestuurder’ zijn.

Over Vervoerregio Amsterdam en Verkeer & Meer

Het aantal verkeersslachtoffers moet verminderen. Dit kan alleen worden bereikt door een integrale aanpak: veilige infrastructuur en veilig verkeersgedrag door middel van educatie en voorlichting. Het uitvoeringsprogramma Verkeer & Meer van de Vervoerregio Amsterdam bundelt de krachten met alle veertien gemeenten. Samen met gemeenten, scholen en anderen werkt Verkeer & Meer aan het vergroten van de verkeersveiligheid in de regio.