Poging tot overval op geldloper in Zaandam

4 maanden geleden gepubliceerd

Op vrijdagochtend 8 maart 2024 werd aan de Gibraltar in Zaandam een poging tot overval op een geldloper gepleegd. De politie is nog op zoek naar getuigen en bruikbare informatie om het onderzoek voort te kunnen zetten.

Omschrijving van het incident

Rond 10.15 uur kwam er een man de tabakshop binnen waar op dat moment de geldmaat werd bijgevuld. Onder bedreiging van een mes eiste de man geld. Halverwege de overval blies de verdachte de aftocht en sloeg op de vlucht.

Signalement van de verdachte

De verdachte is van normaal postuur en ongeveer 1.85 tot 1.90 meter lang. Hij heeft een getinte huidskleur, scherpe neus en zwart haar, mogelijk in lokken of dreads. Tijdens de overval was hij gekleed in een cargobroek met smalle pijpen, zwarte lage sneakers en een kort zwart jack met grijze rits. Hij droeg een pilotenbril, crèmekleurige shawl, zwarte pet en een blauwgrijze capuchon.

Oproep aan getuigen

De politie zoekt nog getuigen en bruikbare informatie. Ook zijn ze op zoek naar beelden van de directe omgeving van de overval, met name de straten Gibraltar, Kofstraat, Brigantijnstraat en Middelandse Zee. Als u informatie heeft die het onderzoek verder kan helpen, neem dan alstublieft contact op met de politie.