Politie zoekt getuigen van straatroof door minderjarigen in Zaandam

Normal 2019 04 23 politieauto mercedes pm007
Afbeelding: Politie

Een 17-jarige jongeman uit Zaandam is dinsdagavond het slachtoffer geworden van een straatroof. Dit gebeurde rond 20.40 uur op het Kuilpad.

Het slachtoffer fietste met een vriend op het Kuikenpad in de richting van het Kuilpad en zag hier drie jongens lopen. Ineens sprong het drietal voor de fiets van de Zaandammer waardoor hij niet weg kon fietsen. Twee van de drie jongens bemoeiden zich met het slachtoffer en de derde met zijn vriend. Die laatste wist zich van de belager te ontdoen, maar het slachtoffer werd van zijn fiets getrokken. De jongeman zette het daarna op een rennen en dacht eventjes dat hij de jongens ook van zich had afgeschud. Maar na ongeveer honderd meter, werd de tiener ingehaald door één van de jongens. De andere twee volgden op de fiets van het slachtoffer en met zijn drieën begonnen zij op de jongen in te slaan. Het slachtoffer kwam hierbij ten val. Eén van de jongens doorzocht hierna de jaszakken van de Zaandammer. Nadat hij enkele persoonlijke bezittingen uit de zakken had gehaald, rende het trio weg in de richting van de IJssel. Een voorbijganger schakelde de politie in maar het drietal werd niet meer aangetroffen. 

Getuigen gezocht

Het slachtoffer wist te vertellen dat de jongens tussen de 16 en 18 jaar oud zijn, een licht getinte huidskleur hebben en allen in het zwart gekleed waren. Eén van de jongens zou een klein snorretje hebben en droeg een gele hoodie onder zijn donkere jas.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u iets gezien? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

Adverteren op ZaansDagblad.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op ZaansDagblad.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Zaanstad
21:50

17° C

Bewolkt

1.34 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief