Twee verdachten aangehouden in Zaandam in onderzoek naar straatroven

Normal aanhouding boeien007
Afbeelding: Politie

De recherche heeft maandag in een onderzoek naar meerdere geweldsincidenten in Zaandam, Landsmeer en Oostzaan twee verdachten aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten en de recherche zet het onderzoek voort.

In verband met meerdere straatroven (waaronder een aantal pogingen) startte de recherche in Zaanstreek-Waterland een onderzoek. Hierbij kwamen twee Zaandammers in beeld: verdachten in de leeftijd van 16 en 17 jaar. Hun rol in deze geweldsincidenten wordt nader onderzocht. Beide verdachten zijn maandag aangehouden en zullen a.s. donderdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De recherche vermoedt dat het tweetal mogelijk in verschillende samenstellingen de berovingen heeft gepleegd en sluit nieuwe aanhoudingen dan ook niet uit.

Mochten er mensen zijn die informatie hebben over de straatroven, en dit nog niet gedeeld hebben met de politie, dan worden zij verzocht dit alsnog te melden bij de districtsrecherche in Zaandijk via tel.nr. 0900-8844. Liever anoniem melding doen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, telnr. 0800-7000.

Adverteren op ZaansDagblad.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op ZaansDagblad.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Zaanstad
21:16

17° C

Bewolkt

1.34 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief