Bijna vijftig bekeuringen na verkeerscontrole in Zaanstad

7 maanden geleden gepubliceerd

In de avond en nacht van zaterdag 30 september en zondag 1 oktober heeft de politie bijna vijftig bekeuringen uitgedeeld tijdens verkeerscontroles op twee locaties in Zaanstad. De controles vonden plaats op de Noorderveenweg in Assendelft en op en nabij de A8 bij Koog aan de Zaan.

Controle op alcohol, snelheid en andere overtredingen

De politie controleerde op onder andere alcoholgebruik, snelheidsovertredingen en andere verkeersovertredingen. Vijf personen zaten met alcohol op achter het stuur. De meeste bekeuringen werden uitgedeeld voor het rijden onder invloed, snelheidsovertredingen en het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden.

Overtredingen bij Koog aan de Zaan

Op en nabij de A8 ter hoogte van Koog aan de Zaan werden tussen 18.45 uur en 21.15 uur tientallen bekeuringen uitgedeeld. De meeste waren voor snelheidsovertredingen. Er werden ook bekeuringen uitgedeeld voor fietsen zonder verlichting en voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden. Een 54-jarige automobilist reed zo hard, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Zijn snelheid lag zo’n 70 km/u boven de toegestane snelheid. Daarnaast bleek deze persoon onder invloed van alcohol en reed hij zonder geldig rijbewijs.

Controles in Assendelft

Op de Noorderveenweg in Assendelft hield de politie vanaf 22.45 uur een alcoholcontrole. Ook hier zaten vijf personen met alcohol op achter het stuur. Twee rijbewijzen werden ingevorderd. Daarnaast werden tientallen bekeuringen uitgedeeld voor onder andere snelheidsovertredingen en het vasthouden van een telefoon.

Veiligheid in het verkeer

De politie voert regelmatig controles uit om de verkeersveiligheid in Noord-Holland te vergroten. Drugs, alcohol en afleiding in het verkeer zijn belangrijke oorzaken van verkeersongevallen. Uit de resultaten van deze recente controles blijkt dat handhaving op deze punten noodzakelijk blijft.